Herdenking Dundee 9 sep ’23

Op zaterdag 9 september j.l. vond de jaarlijkse herdenking plaats bij het Schotse Dundee Submarine monument. Deze keer was de Nederlandse afvaardiging zeer behoorlijk vanwege de aanwezigheid van de Groepscommandant Onderzeedienst (KTZ Jeroen van Zanten), de Chef der Equipage OZD (Chris Pothof) en de Vlootaalmoezenier OZD (Hilbrand van Eeken). Ook afgevaardigden uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Noorwegen waren aanwezig. De muzikale omlijsting werd verzorgt door een Schotse band. Ook was goed om te zien dat er jeugdige Schotse zeeverkenners bij aanwezig waren.
Tevens waren de projectleiders O13 (KLTZ b.d. Jouke Spoelstra en LTZ2oc b.d. Stef van der Velden) wederom van de partij.

Het was weer een mooi en gedenkvol moment . Vergezeld van on-Schotse zomerse temperaturen en een heerlijk zonnetje completeerde dit de herdenking.
Dit keer zijn wederom alle namen van alle omgekomen onderzeedienst collega’s uitgesproken en dit brengt toch telkens extra herdenkingsgevoel met zich mee. Het horen van de namen van opvarenden van de O13 en O22 blijft toch altijd een bijzonder moment bij het herdenken.

Link naar memorial site: http://www.fdca.org.uk/Dutch_Submarine_O-13_Memorial.html

Wat achtergrond informatie betreffende het monument. Er wordt nagedacht om het monument nog mooier te maken en te verbeteren. Hierbij moet gedacht worden aan verlichting rondom het monument en  het ‘inkleuren’ van de namen op de stenen. We houden u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen….